Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Siapton 10L Οργανικό μείγμα Αμινοξέων

Το Siapton® 10L είναι ένα οργανικό μίγμα αμινοξέων και πεπτιδίων, που απορροφάται πολύ γρήγορα από το φυτό προκαλώντας την ενίσχυση της βλάστησης, της καρποφορίας και των μεταβολικών λειτουργιών του!

Η ισχυρότερη δράση του σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά σκευάσματα, οφείλεται κυρίως στη σωστή ισορροπία ανάμεσα στα αφομοιώσιμα από τα φυτά αμινοξέα (700 γρ. ανά λίτρο αμινοξέα, από τα οποία τουλάχιστον το 15% αντιστοιχεί σε ελεύθερα L- αμινοξέα) και στα πεπτίδια, που υπάρχουν στη σύνθεσή του.

Μοναδικά Χαρακτηριστικά 

  • Ιδανική Ισορροπία Ελεύθερων Αμινοξέων-Ολιγοπεπτιδίων
  • Υψηλότατη Συγκέντρωση Ολιγοπεπτιδίων
  • Διεγείρει Ενζυμικά Συστήματα για την Παραγωγή Βιομάζας
  • Ενισχύει την Αντοχή των Φυτών στην Έλλειψη Νερού
  • Αυξάνει την Παραγωγή Ορμονών
  • Διεγείρει την Παραγωγή Λουλουδιών και την Καρπόδεση
  • Ενισχύει την Αντίσταση των Φυτών στους Νηματώδεις
  • Προάγει την καλύτερη Απορρόφηση των Θρεπτικών Στοιχείων

Tο μεγαλύτερο ποσοστό των πεπτιδίων είναι μικρής μοριακής αλυσίδας (Εικ. 1), γεγονός που επιτρέπει την καλύτερη χηλικοποίηση των ιχνοστοιχείων και την απο- τελεσματικότερη απορρόφηση και μεταφορά τους μέσα στους φυτικούς ιστούς. Η εξαιρετική βιοδιεγερτική δράση του Siapton® 10L έχει πιστοποιηθεί από διεθνή κρατικά και ιδιωτικά Ινστιτούτα, έχοντας κερδίσει την επίσημη αναγνώριση από το MiPaf, ενώ τα αποτελέσματα της δράσης του στον αγρό, συνεχίζουν να αποδεικνύουν τη διαχρονική του αξία.

Εικόνα 1. Κατανομή των πεπτιδίων που περιέχονται στο Siapton® 10L ανάλογα με το βάρος τους. Είναι φανερό ότι το Siapton® 10L περιέχει μεγάλη αναλογία σε πεπτίδια με μικρό μοριακό βάρος, που απορροφούνται εύκολα από το φυτό.

Το Siapton® 10L παρασκευάζεται με μία ελεγχόμενη διαδικασία χημικής υδρόλυσης προϊόντων ζωικής προέλευσης (κυρίως επιδερμικοί ιστοί). Οι πρώτες ύλες και τρόπος παραγωγής του Siapton® 10L εξασφαλίζουν μεγάλες συγκεντρώσεις σε ελεύθερα L-αμινοξέα στη σύνθεση του. Τα συγκεκριμένα αμινοξέα έχουν καταλυτική δράση στις ενζυμικές αντιδράσεις που αυξάνουν τη βιομάζα των φυτών και ρυθμίζουν την παραγωγή ορμονών αύξησης.

Σύνθεση

Υδρολυμένες Πρωτεΐνες: 55%
(Ελεύθερα Αμινοξέα: 10%, Ολιγοπεπτίδια: 90%)

Τα αμινοξέα που περιέχονται στο Siapton® 10L σε μεγάλες συγκεντρώσεις και ενισχύουν την αντίσταση των φυτών, είναι η L-προλίνη και η υδροξυπρολίνη.
Τα συγκεκριμένα αμινοξέα:

►Συμμετέχουν στη ρύθμιση του υδατικού δυναμικού των κυττάρων.
►Προστατεύουν την περατότητα της μεμβράνης του χλωροπλάστη, διατηρώντας έτσι σταθερή τη φωτοσυνθετική ικανότητα και επομένως την παραγωγή διαλυτών σακχάρων στο χυμοτόπιο των κυττάρων.

Επιπλέον στη σύνθεση του Siapton® 10L περιέχονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις:

Γλυσίνη. Eίναι θεμελιώδης μεταβολίτης στη διαδικασία παραγωγής φυτικών ιστών και της σύνθεσης της χλωροφύλλης. Επίσης είναι χηλικοποιητικός παράγοντας μακροστοιχείων και ιχνοστοιχείων.
Αργινίνη. Ενισχύει την ενδογενή παραγωγή και λειτουργία φυτικών ορμονών, ιδιαίτερα αυτών που ενεργοποιούνται στην άνθηση και στην ωρίμανση των φυτών.
Πεπτίδια. Τα πεπτίδια είναι αλυσίδες αμινοξέων. Συγκεντρώνουν το 85% του σύνολου των αμινοξέων που περιέχονται στη σύνθεση του Siapton 10L και μάλιστα υπάρχουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους υπό τη μορφή των ολιγοπεπτιδίων. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού τα ολιγοπεπτίδια διαθέτουν ενισχυμένη χηλικοποιητική ικανότητα συγκριτικά με τα μεγαλύτερης μοριακής αλυσίδας πεπτίδια που υπάρχουν σε ανταγωνιστικά σκευάσματα. Επιπλέον, χωρίς τα ίδια να είναι ορμόνες, ενισχύουν την παραγωγή και τη λειτουργία των φυτο-ορμονών ανάπτυξης.

Συνδυαστικότητα

Το προϊόν μπορεί να συνδυαστεί με τα περισσότερα οργανικά και ανόργανα λιπάσματα. Ωστόσο συνιστάται να γίνεται δοκιμή συνδυαστικότητας πριν την εφαρμογή.
Δεν συνδυάζεται με θειάφι, παραφινικά λάδια και με χαλκούχα σκευάσματα σε όλεs τιs καλλιέργειεs εκτός από την ελιά (στα ελαιόδεντρα ενδείκνυται η μείωση της ποσότητας των χαλκούχων σκευασμάτων κατά 40%). Επικοινωνήστε με τουs κατά τόπουs γεωπόνουs για περισσότερες πληροφορίες.

Φάσμα Δράσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *